Gå til hovedindhold

Sportsværkstedet

Hvorfor bevæge sig?

Indhold

  Sportsværkstedet 

  Sportsværkstedet har base i C-D skolegården på Skolen ved Bülowsvej. Når børnene har fri fra skole, bliver gården omdannet til Tempeltræets sportsplads. Her kan man deltage i forskellige boldspil så som fodbold, basket, rundbold, tennis, badminton, bordtennis, ”ost” og Tempel-Volley. Ud over boldspil tilbyder vi også mange andre former for bevægelse, som eksempelvis sjipning, kæpheste, kongespil, samt mulighed for at stå på rulleskøjter eller skateboards.

  Sportsværstedet rykker indenfor i skolens to gymnastiksale når vejret ikke indbyder til leg ude. Her spiller vi eksempelvis stikbold, floorball, høvdingebold eller Pickleball

  Sportsværkstedet har et tæt samarbejde med Frederiksberg Idrætsunion (FIO) som flere gange årligt tilbyder fire ugers bevægelsesforløb med en professionel instruktør som underviser. Her kan børnene stifte bekendtskab med motionsformer, de måske ikke kender fra hverdagen.
  De sidste par år eksempelvis haft Volleyball, Showdance, Floorball, Speed stacking, Robeskipping og Cheerleading.

  Selvom mulighederne på Tempeltræets sportsværksted er mange og forskelligartede, er der en rød tråd der binder det hele sammen. Hoved fokus i alle sports mulighederne er det sociale aspekt, da det for os er vigtigt, at skabe deltagelsesmuligheder for alle børn.

  Vores mål med det pædagogiske arbejde i sporten er blandt andet, at børnene viser gensidig respekt overfor hinanden, at de har mulighed for at øve at  indgå i større sociale sammenhænge, at de øver sportsmanship når de spiller mod og med hinanden i holdaktiviteter og at vi skaber en øve arena hvor børnene kan opleve hvordan de selv kan være med til at gøre en forskel -både sportsligt og socialt.

  Børnene er medskabere af sportsværkstedet. Derfor gør vi os umage i, at gribe børnenes ideer og omsætte dem til fælleskabende bevægelsesaktiviteter.

  Velkommen i Tempeltræets sportsafdeling