Sportsværkstedet

Hvorfor bevæge sig?

Indhold

  På Tempeltræet dyrker vi sport fordi, det skal være sjovt.

  Motion og bevægelse er ifølge DMCU (Dansk center for undervisningsmiljø) et vigtigt grundlag for udvikling af personlighed og intellekt. ”Hvad man har i benene, det har man også i hovedet.”

  Derudover siger DCUM, at børn som har et positivt forhold til sin egen krop både fysisk og psykisk, har de bedste muligheder for blive en del af det miljø, det lever i. Gennem bevægelse udvikler barnet derfor en tro på sig selv og egne kompetencer.

  På sportsværkstedet lægger vi meget vægt på det sociale aspekt i arbejdet med børnene, da vi har rigtig gode muligheder for at støtte børnene i relationer, da vores aktiviteter ofte består af hold eller store grupper. Derfor mener vi også, at det er rigtig vigtigt, at børnene er medskabere af vores værksted, hvor vi i Tempeltræets ånd sørger for, at alle har det godt og alle føler, at de er en del af fællesskabet.


  På sportsværkstedet vil vi gerne påvirke børnene til at tilegne sig nogle sunde og gode vaner, ved at præsentere sport på flere forskellige måder.

  Sportsværkstedet har base i skolegården på Skolen ved Bülowsvej. Når børnene har fri fra skole, bliver gymnastiksalene og skolegården til Tempeltræets sportsfaciliteter. Her kan man spille lige fra fodbold, basket, rundbold, kongespil, og stå på rulleskøjter m.m. Derudover bruger vi i vinterhalvåret skøjtebanerne på Frederiksberg flittigt.

  På selve Tempeltræet, har man også mulighed for at dyrke sport. Vi har et splinter nyt fodboldbur og hockeybane, hvor der bl.a. bliver afholdt små turneringer. Det er vigtigt for os at understrege, at sportsværkstedet ikke er for professionelle, men for alle de børn på Tempeltræet, der vil have det sjovt og bruge deres krop.

  Salen

  Salen på skolen ved Bülowsvej, er et tilbud til alle børn på Tempeltræet der er glade for boldlege eller at tumle. Legene i salen udvikler og styrker børnenes grov– og finmotorik, samt at de får en masse motion.

  Vi stræber efter at børnene viser gensidig respekt overfor hinanden, og kan indgå i større sociale sammenhænge. Vi lægger vægt på at børnene lærer om ”sportsmanship” når de spiller mod og med hinanden i hold-aktiviteter for at fremme holdånd og god tone.

  Skateboard

  Vi har en af Danmarks dygtigste skatere ansat på Tempeltræet. Det betyder at der er god mulighed både at lære at skate, men også at blive endnu bedre til det, hvis man kan lidt i forvejen.

  Vi bruger både skolegården og CPH Skatepark hvor vi tager ud to gange om ugen. Undervisningsniveauet følger det enkelte barn - fra man stiller sine fødderpå skateboardet for første gang til dropin på ramper. Fællesskabet hér er også en stor del af turen. I skate-parken følger vi hinanden og bruger tid på at øve sammen. Vi viser hinanden hvad vi har lært, og prøver nye tricks af sammen - øvet som begynder.