Gå til hovedindhold

Musikværkstedet

Her kan man komme, hvis man har lyst til at udforske sit musiske talent, - prøve de forskellige instrumenter, - blive undervist i trommer eller scratch, - eller hvis man eventuelt har lyst til at spille sammen med andre i et band.

Indhold

  Musikværkstedet


  På Musikværkstedet kan man komme, hvis man har lyst til at udforske sit musiske talent, - prøve de forskellige instrumenter, - eller øve med sit band -eller hvis man bare har lyst til at opleve og lytte til kammerater der spiller.
  Rummet giver plads til både fordybelse og at have det sjovt - at være seriøs eller at improvisere.


  Lysten til musik er det vigtigste og mulighederne for at spille på instrumenter er stor, idet rummet er udstyret med trommer, bas, guitarer, mange keyboards og pladespillere til at scratche på. Derudover er rummet udstyret med en vokalbox, som bruges når der skal indspilles numre.

  Via musik aktiviteter lærer børnene at fungere i en gruppe og at vise ansvar overfor denne. Dette sker via samspil, hvor det er ligeså vigtigt og lærerigt at lytte efter ens bandkammerater, som det at spille selv.

  Bands er oftest noget børnene selv er ansvarlige for at danne - i enkelte tilfælde bliver bands dog sammensat af pædagogen, som selvfølgelig også er behjælpelig med at lytte numre af til bandsene og guide dem.

  Børnene vil få en masse succesoplevelser i rummet og måske også få lysten til at optræde med deres kunnen til Tempeltræets årlige talentshow "Tempelstars" eller til markedsdagen.
  Hvordan ser en typisk uge ud i musikrummet?

  Ugen er via et skema opdelt i tider fra 30-45 minutter, som børnene kan booke. Det er vigtigt at booke en tid, hvis man vil være sikker på at få muligheden for at spille.

  Det er dog en god idé at komme mange dage i forvejen, da rummet er meget velbesøgt og man sjældent kan få tid med det samme. Oftest går der en uge fra man booker, til man får tid.

  Husk at købe ørepropper til dit barn, hvis han/hun har planer om at opholde sig meget i musikrummet. I tromme- og band situationer er det er krav. Såkaldte "grantræ-ørepropper" er at anbefale - de kan købes på apoteker og i musikbutikker til mellem
  50-200 kr. For hvad hjælper det at elske at spille musik, hvis man ikke kan høre nuancerne i lyden efter et år, på grund af tinnitus.


  Jeg glæder mig til at se jeres barn i musikrummet.